TERUG NAAR: OVERZICHT | 2011

Jaaroverzichten Dongen in Beeld


Jaarlijks maakt zimniak.com in opdracht van het College van B&W van de gemeente Dongen en in samenwerking met Team Communicatie van de gemeente Dongen een film over de meest opvallende en opmerkelijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar.Het verzamelen van de beelden vindt gedurende het hele jaar plaats. Daar waar zich iets opmerkelijks voor doet, leggen de camera`s van zimniak.com dat vast. De documentaire-achtige opzet van de films geeft de kijker niet alleen een beeld van de gebeurtenissen zelf, maar juist ook van de mensen erachter.

In de laatste maand van het jaar worden de laatste opnames gemaakt en wordt de laatste hand gelegd aan de eindmontage. De film werd tot 2015 steeds voor het eerst publiekelijk getoond tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Dongen. Daarna werd hij gepubliceerd op deze website, in beperkte oplage op DVD verspreid en beschikbaar gesteld via gemeentelijke communicatiekanalen. Ook werd de film vertoond via de websites van enkele lokale nieuwsmedia en het interne televisienetwerk van Volckaert SBO.

Sinds 2015 kent de nieuwjaarsreceptie een andere opzet en is de wijze van vertoning van de film gewijzigd. Het jaaroverzicht is als compacte clip te zien via social media en vanzelfsprekend deze website.